Tekaška izkušnja

Pri Brooksu smo razvili zelo preprosto segmentacijo copat, ki ustreza tekačevim potrebam in pričakovanjem. To vse so izkušnje. Kaj si torej želi izkušen tekač? In kaj na drugi strani tekač začetnik? Nudimo preprosto navigacijo skozi linijo copat, ki tekača usmeri k pravilni izbiri. Preprosto, efektivno in usmerjeno h kupcu.

Kaj pričakujemo od tekaškega copata?

TEKAČEVE POTREBE

» UDOBJE
» PODLOŽENA KONSTRUKCIJA
» ZAŠČITA

TEKAČEVE KORISTI

» VELIKO BLAŽENJA
» MEHKOBA
» ZAŠČITA POD STOPALI

TEHNOLOGIJE

» DNA LOFT
» 3D Fit Print TEHNOLOGIJA
» DVOJNA MREŽICA

TEKAČEVE POTREBE

» PRILEGANJE STOPALA
» ODZIVNOST
» HITER PREHOD

TEKAČEVE KORISTI

» VEČJA ODZIVNOST
» ZAŠČITA

TEHNOLOGIJE

» DNA AMP
» 3D Fit Print TEHNOLOGIJA

TEKAČEVE POTREBE

» LAHKOTNOST
» HITROST
» NAVDIH TEKMOVANJA

TEKAČEVE KORISTI

» LAHKOTNOST
» HITROST
» NAVDIH TEKMOVANJA

TEHNOLOGIJE

» DNA FLASH

Vsak posameznik je unikaten, prav tako njegov stil teka. Veselite se tega z vsakim korakom, ki ga naredite. Ni pravega načina kako teči, je samo vaš način teka. Cilj Brooks-a je podati oceno vašega naravnega teka in vam ponuditi najboljši copat za vaš stil teka. Ko se vaše telo znajde v svojem naravnem gibanju, lahko vi določite kakšen tek si želite – blažen, poskočen, fleksibilen ali hiter.

Tehnologija GTS (Go To Support) doda še komponento stabilnosti. Koncept izbire copat imenujemo Brooks Run Signature. Le ta vam pomaga izbrati prvi copat za vas.

Sestava podplata

Sestava podplata oz. pena v njem je tisto najvažnejše pri tekaškem copatu. Nudi zaščito in prav tako tekaško izkušnjo, katera se razlikuje glede na sestavo blaženja, podpore, itd. Brooksova različna blaženja so med seboj lahko združena, tako da dobimo še bolj unikatne občutke, ki prepričajo tudi najbolj zahtevne tekače.

Brooks DNA tehnologija

Brooks DNA je najbolj inteligentno blaženje na svetu. Ta inovativni material, sestavljen iz posameznih molekul povezanih v verigo, aktivno prilagaja svojo trdnost in prožnost med tekom, korak za korakom. V vseh Brooks copatih je DNA blaženje vbrizgano po celotni dolžini podplata, tako da je blaženje čimbolj porazdeljeno in efektivno. Odvisno od tekača, DNA nudi optimalno blaženje in vračanje energije, ne glede na njegovo težo in hitrost teka.

DNA LOFT v3 - izredno mehko blaženje
Še mehkejša pena kot DNA Loft v2 (Ghost 15, Ghost 15 GTX, Cascadia 16, Cascadia 16 GTX, Adrenaline GTS 23). V unikatno mešanico je sedaj vbrizgan še Dušik, ki jo naredi še boljšo. Blaženje, nizka teža, odzivnost in vzdržljivost. Vse v enem. (Glycerin 20, Glycerin GTS 20, Caldera 6) Prvotno različico DNA LOFT najdemo še v modelih Adrenaline GTS 22 in Divide 3).

DNA AMP - najbolj odzivno blaženje
Je najbolj odzivno poliuretansko blaženje. Omogoča vračanje energije. Pena se naravno razširja le v vertikalni osi in s tem tekaču vrača energijo, ko je obremenjena med tekom. (Levitate 6)

BioMogo DNA - standardno Brooks blaženje
Gre za skupaj združeno BioMogo (EVA pena) in DNA tehnologijo. S tem smo dobili prilagodljivo zmes, ki z vsakim korakom uravnava blaženje in odzivnost glede na lastnosti tekača in njegovega koraka. (Launch 9, Launch GTS 9, Trace 2, Revel 6)

DNA FLASH - najlažje odzivno blaženje
Povsem novo Brooksovo blaženje, ki skozi proces vbrizganega dušika optimizira nizko težo, vračanje energije in hitrost. (Hyperion Tempo, Catamount)

Guiderails

GUIDE RAILS – revolucija v biomehaniki

Brooks predstavlja povsem nov sistem pronacijske podpore. Izhodišče vsega je vzajemno gibanje kolena in gležnja, kar omogoča celostno gibanje in poravnavo stopala. GuideRails tehnologija nudi notranjo ali pa zunanjo podporo, obe pa omejujeta gibanje stopala v ekstreme. Pronatorji in supinatorji se na podporo lahko zanesejo pri vsakem koraku, medtem ko nevtralni tekači, le po potrebi. V vsakem primeru je torej podpora vedno na pravem mestu, ob pravem času in to je najpomembnejše. Za človeka je najbolje, da teče naravno in tu je sedaj tehnologija, ki to omogoča. (Glycerin GTS 20, Adrenaline GTS 22, Launch GTS 9)

Razvoj tekaških copat ni več usmerjen le na stopalo, ampak vse bolj na koleno. Le to trpi za največ poškodbami pri teku. Učinek GuideRails je usklajenost med gležnjem in kolenom, kateri se tako giblje povsem naravno. Tehnologija GuideRails omogoča udobno gibanje noge in hkrati kontrolira nagib na notranjo in zunanjo stran.

Bistvo GuideRails tehnologije je delovanje v paru, to je med kolenom in gležnjem. Usklajenost para (koleno + gleženj) nam omogoča celostno stabilizacijo stopala med tekom. To omogoča podpora na notranji strani in tista, ki omejuje gibanje na zunanji strani.

Preprosto, GuideRails so rob kegljaške steze, vaša noga pa je krogla!

Tekaški nasveti

Večina tekačev pozna prednosti rabe večih tekaških copat. V kolikor tečete več dni v tednu je to vsekakor priporočljivo. Nekaj nasvetov zakaj je temu tako.

Preprečevanje poškodb

Povprečna življenska doba tekaških copat je od 500-1000 km, le ta pa zavisi od podlage, tehnike teka, teže tekača ter samega terena.

Tek je ponavljajoča aktivnost, ki v telesu povzroča veliko stresa. Zamislite si torej, kako se počuti telo, če uporabljate le en par copat. Z rabo večih in različnih copat preprečite obrabo ali poškodbo mišic, sklepov in vezi. Z pravo opremo uravnavamo ravnovesje in počitek posameznih delov telesa, medtem ko jačamo druge.

Uživajte in bodite presenečeni

Rotacija tekaških copat pomeni tudi novo motivacijo in spoznanja. Vsak model ima svoje lastnosti in tehnologijo, ki omogočajo drugačen tek oz. tekaško izkušnjo. Naj vas presenetijo odzivni modeli ali pa tisti najbolj mehki, udobni...

Ne le pozitiven vpliv na telo, rotiranje copat tekaču prinaša tudi veselje in vsak dan nekaj novega.

Prilagoditev izbire copat vas naredi močnejšega

Ko vaš tek postane več kot le rekreacija, se zagotovo držite trening programa. Prilagodite treningu tudi izbiro tekaških copat.

Dodajmo, da ni problema, če nevtralni tekač v svojo paleto copat doda tudi model s podporo, posebno za dneve, ko so noge bolj utrujene kot sicer. To omogoča prilagodljiva tehnologija GuideRails, ko jo rabimo je tu, sicer podpore ne občutimo.Še tole: vaše tekaške copate uporabljajte le za tek. Dalj časa bodo uporabni, lažje boste sledili število kilometrov.

Tehnologija

Notranji podplat

Dinamično blaženje

BioMoGo

Pena, ki omogoča dolgotrajno blaženje. BioMoGo zaradi lastnosti izparevanja spadajo med okolju prijazne podplate. Z dodanimi nestrupenimi in naravnimi substancami smo spodbudili anaerobne mikrobe. Čevelj se po uporabi lahko biološko razgradi zunanjo stran.

DNA

DNA je najbolj inteligentno blaženje na svetu. Ta inovativni material, sestavljen iz posameznih molekul povezanih v verigo, aktivno prilagaja svojo trdnost in prožnost med tekom, korak za korakom.

BioMogo DNA

Gre za skupaj združeno BioMogo (EVA pena) in DNA tehnologijo. S tem smo dobili prilagodljivo zmes, ki z vsakim korakom uravnava blaženje in odzivnost glede na lastnosti tekača in njegovega koraka. (Launch 9, Launch GTS 9)

DNA AMP

Je najbolj odzivno poliuretansko blaženje. Omogoča vračanje energije. Pena se naravno razširja le v vertikalni osi in s tem tekaču vrača energijo, ko je obremenjena med tekom.

DNA LOFT

Mehko blaženje. Ta oblika blaženja omogoča gibanje pene tako v horizontalni kot tudi v vertikalni osi. Nova kombinacija DNA je zmes zraka in gume, rezultat pa najmehkejše in obstojno blaženje do sedaj. (Adrenaline GTS 22, Divide 3)

DNA LOFT v2

Najlažje mehko blaženje. Lažji kot DNA Loft a enako mehak. Je unikatna mešanica gume, zraka in lahke pene, ki vas ne bo pustila na cedilu. (Cascadia 16, Cascadia GTX 16)

DNA LOFT v3

Izredno mehko blaženje. Še mehkejša pena kot DNA Loft v2. V unikatno mešanico je sedaj vbrizgan še Dušik, ki jo naredi še boljšo. Blaženje, nizka teža, odzivnost in vzdržljivost. Vse v enem. (Glycerin 20, Glycerin GTS 20, Caldera 6)

DNA FLASH

Najlažje odzivno blaženje. Povsem novo Brooksovo blaženje, ki skozi proces vbrizganega dušika optimizira nizko težo, vračanje energije. (Hyperion Tempo, Catamount)

Fleksibilnost

Segmented Crash Pad

Zareze v gumi podplata, ki omogočajo optimalno absorbcijo in oprijem na podlago. S tem je gladek tudi prehod iz pete na prste.

Omega Flex Grooves

Prečne zareze v podplatu, ki omogočajo gladek prehod med fazami koraka in hkrati ne vplivajo na izgubo blaženja.

Podpora

Four-Point Pivot Posting System

Neodvisna, prečnosredinska zmes Pivot™ je oblikovana tako, da se zmanjša površina kontakta s tlemi in destabilizacijski učinek zaradi nepravilnosti terena. Najdemo jo v modelu Cascadia.

GuideRails

Brooks predstavlja povsem nov sistem pronacijske podpore. Izhodišče vsega je vzajemno gibanje kolena in gležnja, kar omogoča celostno gibanje in poravnavo stopala. GuideRails tehnologija nudi notranjo ali pa zunanjo podporo, obe pa omejujeta gibanje stopala v ekstreme. Pronatorji in supinatorji se na podporo lahko zanesejo pri vsakem koraku, medtem ko nevtralni tekači, le po potrebi. V vsakem primeru je torej podpora vedno na pravem mestu, ob pravem času in to je najpomembnejše. Za človeka je najbolje, da teče naravno in tu je sedaj tehnologija, ki to omogoča

Zgornji del copata

3D Fit Print

Tehnologija tiskanja zgornjega dela copata, ki omogoča elastičnost, brezšivno obdelavo in odlično prileganje.

Air Mesh

Zgornja mrežica, ki omogoča zračnost.

Engineered Mesh

Pletena mrežica, ki nudi optimalno obliko in zračnost.

Fit Knit

Naša premium pletena mrežica, ki nudi maksimalno udobno prileganje.

GORE-TEX®

Vodoodbojna membrana, ki diha ščiti nogo, da ostane suha in topla.

Sockliner Ortholite

Vložek, ki se prilagodi stopalu in s tem ne prihaja, do zračnih žepov.

Zunanji del copata

Ballistic Rock Shield

Balistični tekstil med sredinskim in zunanjim podplatom zmanjšuje pritisk na kamenju, zagotavlja pa gibljivost sprednjega dela noge za tek po neenakomernem terenu, kot so skale, korenine itd.

Blown Rubber Forefoot

Lahka zmes gume oblikovana, da izboljša blaženje v sprednjem delu podplata.

TrailTack rubber

TrailTack je naša nova guma za terenske copate, ki je obstojna in nudi veliko oprijema na naravnih podlagah.

Omni Grooves

Omega Groove stabilizator omogoča gladek prenos teže iz prve v zadnjo fazo koraka.

Slip-Resistant Outsole

Protizdrsna guma na podplatu.

GOR